17 Φεβρουάριος 2020, 09:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2020, 09:56

Απεργία σε όλα τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα την Τρίτη

  • Απεργία σε όλα τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα την Τρίτη
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ημέρα ταλαιπωρίας αναμένεται να είναι η Τρίτη για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς θεωρούν ότι είναι στην ίδια φιλοσοφία με το νόμο Κατρούγκαλου.

Η βασική διαφωνία είναι ως προς τις συντάξεις, καθώς, όπως λένε, οι αυξήσεις που προβλέπονται είναι μηδαμινές σε σχέση με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία.

Επιπλέον, διεκδικούν δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, και ζητούν και την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά με αναδρομική ισχύ των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι στις 10:30 στα Προπύλαια, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα γίνει στον Πειραιά, την ίδια ώρα στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Διαδήλωση του ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη· το απεργιακό ραντεβού είναι στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.