17 Φεβρουάριος 2020, 08:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2020, 22:40

Ο καιρός τη Δευτέρα: Εξασθένηση των βοριάδων, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

  • Ο καιρός τη Δευτέρα: Εξασθένηση των βοριάδων, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
    (Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ τη Δευτέρα, και μόνο στην Κρήτη θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.