16 Φεβρουάριος 2020, 23:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2020, 23:32

Νεκρό βρέφος στο «Παίδων»: Εξετάζεται και άλλο σενάριο εκτός από την κακοποίηση

  • Νεκρό βρέφος στο «Παίδων»: Εξετάζεται και άλλο σενάριο εκτός από την κακοποίηση
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με μεγάλη προσοχή συνεχίζονται οι έρευνες για το 11 μηνών κοριτσάκι από τη Συρία που πέθανε στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Το βρέφος διακομίσθηκε το πρωί της Κυριακής χωρίς σφυγμό και απνοϊκό. Αν και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή. Η διάγνωσή τους είναι ότι έπασχε από εγκεφαλίτιδα και μικροκεφαλία, μια σπάνια ασθένεια στην οποία μεγαλώνει ο εγκέφαλος αλλά όχι το κρανίο.

Ωστόσο, μόλις η σορός εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή εκλήθη η αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Νεότερες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το 11 μηνών κοριτσάκι να μην κακοποιήθηκε σεξουαλικά, αλλά οι αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν να οφείλονται στην μικροκεφαλία. Γιατρός του νοσοκομείου κατέθεσε ήδη στις Αρχές που εξετάζουν σοβαρά και αυτό το ενδεχόμενο.

Εκτός από τους γονείς του βρέφους προσήχθη και ένα ζευγάρι Σύρων που μένει μαζί με την οικογένεια σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων.

Μέχρι να δοθούν απαντήσεις από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί θέλουν να έχουν στα χέρια τους και τις εξετάσεις τριών ακόμα παιδιών. Πρόκειται για το δίδυμο αδερφάκι του βρέφους, τον 2,5 ετών αδερφό τους και το επίσης 2,5 ετών παιδί της άλλης οικογένειας.