16 Φεβρουάριος 2020, 19:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2020, 18:49

Θεσσαλονίκη: Μεγάλο ενδιαφέρον για τη «Δέηση Πόντου» – Πώς θα δοθούν τα εισιτήρια

  • Θεσσαλονίκη: Μεγάλο ενδιαφέρον για τη «Δέηση Πόντου» – Πώς θα δοθούν τα εισιτήρια
    (Φωτ.: Facebook / Δέηση Πόντου)

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει το κοινό της Θεσσαλονίκης τη Δέηση Πόντου, την παράσταση λόγου, ήχου και εικόνας που είναι αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων. Έτσι, τη Δευτέρα η Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά. Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, οι διοργανωτές ζητούν από το κοινό να παραλάβει τα δωρεάν δελτία εισόδου στις 18:30.

Καθένα από τα δελτία εισόδου είναι ατομικό, σε αριθμημένη θέση. Δεν γίνονται κρατήσεις.

Στις 19:15 θα ανοίξουν οι πόρτες της πλατείας και του εξώστη, ώστε στις 20:00 να ξεκινήσει η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από το Δήμο Παύλου Μελά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη συλλόγων Ποντίων από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Η ΕΡΤ3 θα κάνει τη μαγνητοσκόπηση.

Τα κείμενα στη Δέηση Πόντου έχει γράψει ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε και την ιδέα για την εκδήλωση. Τη μουσική επιμέλεια έχει κάνει ο Χρήστος Κεμανετζίδης, την παρουσίαση ανέλαβε η Μελίνα Γιαλαμά, ενώ θα προλογίσει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης. Αφηγητής ο Τάσος Νούσιας, ενώ η Βερόνικα Αργέντζη θα παρουσιάσει έναν μονόλογο.

Επίσης, συμμετέχον οι: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, Ματθαίος Τσαχουρίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Χρήστος Χαλκιάς, Γιώργος Ατματσίδης και Χρήστος Καλιοντζίδης.

Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ17
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2020