16 Φεβρουάριος 2020, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2020, 16:08

Εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα στην Αρμενία

  • Εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα στην Αρμενία
    Εικόνα από την εκδήλωση (φωτ.: greeks.am)

Στις 9 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, η Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων της Αρμενίας οργάνωσε μια λογοτεχνική εκδήλωση στο Σπίτι-Μουσείο του Μάρτυρα Σαριάν, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας στην Αρμενία, μέλη ελληνικών κοινοτήτων και άλλοι καλεσμένοι. Η εκδήλωση στόχευε να αναδείξει τα έργα μεγάλων Ελλήνων ποιητών και διανθίστηκε με αποσπάσματα από ομιλίες Ελλήνων βραβευμένων με Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Διαβάστηκαν (στα ελληνικά) έργα του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, της Κικής Δημουλά, του Κωνσταντίνου Καβάφη καθώς και οι μεταφράσεις τους στα αρμενικά (μεταφράσεις της Σουσάν Καραπέτιαν, της Σαμρίκ Χατσατριάν και της Μαρίας Λαζάρεβα).

Οι καλεσμένοι παρακολούθησαν επίσης τον χορό χασάπικο (χορογράφος Ντιάνα Σμπατιάν) και άκουσαν το τραγούδι του Μπάμπη Στόκα «Κι έμεινα εδώ» με την συνοδεία της κιθάρας του Σαμβέλ Μπιρινιάν. Στο τέλος της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας στην Αρμενία ξεναγήθηκαν στο Σπίτι-Μουσείο του Μάρτυρα Σαριάν και γνώρισαν τα έργα του μεγάλου Αρμένιου ζωγράφου με την βοήθεια της Ρουζάν Σαριάν.

  • Με πληροφορίες από greeks.am