16 Φεβρουάριος 2020, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2020, 14:07

Η Κική Δημουλά παραμένει στην Εντατική

  • Η Κική Δημουλά παραμένει στην Εντατική
    Εικόνα από την αναγόρευση της ποιήτριας και ακαδημαϊκού Κικής Δημουλά σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Η Κική Δημουλά παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γνωστού ιδιωτικού θεραπευτηρίου των Αθηνών, όπου νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα το θεραπευτήριο «Υγεία»,  η 89χρονη ακαδημαϊκός και πολυβραβευμένη ποιήτρια νοσηλεύεται από τις 2 Φεβρουαρίου, με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια. Στις 12 Φεβρουαρίου, λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη.

Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της.

Το βράδυ του Σαββάτου, μετέβησαν στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας της από τους θεράποντες ιατρούς.