16 Φεβρουάριος 2020, 00:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2020, 00:23

Διαρροές για πόρισμα που αποδίδει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε αυτοκτονία

  • Διαρροές για πόρισμα που αποδίδει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε αυτοκτονία
    (Φωτ.: Facebook / Katsifas Konstantinos)

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν πυροβολήθηκε από τη RENEA (ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας) αλλά αυτοκτόνησε, αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται το περιεχόμενο του ιατροδικαστικού πορίσματος. Η εισαγγελία Τιράνων, σχεδόν 1,5 χρόνο μετά τον θάνατο του νεαρού ομογενή από τους Βουλιαράτες, φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Κ. Κατσίφας, που ήταν περικυκλωμένος από τους άνδρες της RENEA, αυτοκτόνησε για να μην παραδοθεί.

Όπως λέγεται, σύμφωνα με το πόρισμα, οι δυο σφαίρες που βρέθηκαν –μία στο κάτω μέρος του σαγονιού και μία στο στήθος η οποία φέρεται να ήταν και η μοιραία για τη ζωή του– δείχνουν ότι ο ίδιος έθεσε τέλος στη ζωή του και υποστηρίζεται ότι οι προσπάθειες των αστυνομικών για διαπραγματεύσεις απέβησαν άκαρπες.

Οι ανακριτές κάνουν λόγο για πυροδότηση της σφαίρας από τον ίδιο σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Όπως λένε, αυτό έγινε αντιληπτό από την πίεση με την οποία ο ίδιος πάτησε τη σκανδάλη. Υποστηρίζεται ακόμη ότι ο έλεγχος στα όπλα των αστυνομικών δεν φανέρωσε ίχνη πυροβολισμών ενώ πλάι στο άψυχο σώμα του Κ. Κατσίφα βρέθηκαν το αυτόματο όπλο του καθώς και μερικοί κάλυκες, πιθανόν από αυτό το όπλο.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και το επίσημο πόρισμα της εισαγγελίας Αργυροκάστρου, το όποιο θα κλείσει τον φάκελο της υπόθεσης. Ο φάκελος της υπόθεσης –πάντα σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας– έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία Αργυροκάστρου, η οποία σε ανακοίνωσή της δεν διαψεύδει ευθέως τα σχετικά δημοσιεύματα αλλά υπογραμμίζει ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ότι διεξάγεται αντικειμενικά και αμερόληπτα και ότι θα ληφθεί μια δίκαιη απόφαση.

  • Πηγές: himara.gr / ant1news.gr