16 Φεβρουάριος 2020, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2020, 08:07

Αίθριος καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

  • Αίθριος καιρός σήμερα – Βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο 2
    (Φωτ. αρχείου: Flickr / Eelco)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για σήμερα στα ανατολικά και νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται αίθριος. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία αίθριος ο καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδoνία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).