14 Φεβρουάριος 2020, 22:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2020, 22:02

Σημαντικές επαφές Δένδια στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου

  • Σημαντικές επαφές Δένδια στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
    Ο Νίκος Δένδιας με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Σημαντικές επαφές είχε ο Νίκος Δένδιας στη διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο. Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας των εργασιών, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης, να συζητήσουμε για την πολυμέρεια στην διεθνή ασφάλεια, κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και μάλιστα ενόψει των νέων παγκόσμιων προκλήσεων. Και, θα πρέπει να σας πω ότι το "εναρκτήριο λάκτισμα" ήταν μία εξαιρετικά εμπνευσμένη ομιλία του Γερμανού προέδρου, του κ. Στάινμαϊερ.

»Από εκεί και πέρα, υπήρξε μία πολύ μεγάλη σειρά διμερών επαφών, κατ’ αρχάς με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Λαβρόφ, με τον κ. Ντιμιτρόφ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, με τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ.

»Νομίζω μία μακρά ημέρα, αλλά νομίζω μία ημέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε σε μία πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη, όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου».