14 Φεβρουάριος 2020, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2020, 15:19

Σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την Ομόνοια μετά τη συμπλοκή στη Μενάνδρου

  • Σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την Ομόνοια μετά τη συμπλοκή στη Μενάνδρου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Έντονη ήταν σήμερα το πρωί η αστυνομική παρουσία στην περιοχή της Ομόνοιας, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της ΕΛΑΣ για την αυξημένη αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας. Τις εξελίξεις δρομολόγησε η χθεσινή συμπλοκή στην οδό Μενάνδρου ομάδων Αφγανών και Πακιστανών, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός 23χρονου Αφγανού και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 25χρονου συμπατριώτη του.

Το ραντεβού θανάτου που δόθηκε μέρα μεσημέρι ήταν ένας τρόπος επίδειξης δύναμης των συμμοριών ελέγχουν τις πιάτσες των ναρκωτικών.

Σήμερα έγιναν 24 προσαγωγές, ενώ στόχος είναι να συνεχιστούν οι αστυνομικές περιπολίες. Αν και οι περιοχές διακίνησης φαίνεται να είναι καθορισμένες, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ένα περίεργο «ανακάτεμα» και πλέον τέτοιου είδους συμπλοκές ίσως να είναι πιο συχνές.

Χθες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ότι οι δράστες είναι γνωστοί στην αστυνομία και διεμήνυσε ότι «οι παραβατικοί διάλεξαν λάθος χώρα να εγκληματούν σε βάρος της κοινωνίας μας που είναι φιλειρηνική». Οι αστυνομικοί φέρονται να αναγνώρισαν τους σεσημασμένους Πακιστανούς από το υλικό που πήραν από τις κάμερες ασφαλείας.