14 Φεβρουάριος 2020, 14:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2020, 14:10

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Χρήστο Μάστορα – Δέσμευση για τις συντάξεις Βορειοηπειρωτών και Ποντίων

  • Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Χρήστο Μάστορα – Δέσμευση για τις συντάξεις Βορειοηπειρωτών και Ποντίων
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χρήστο Μάστορα, από το συγκρότημα Μέλισσες, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου. Αφορμή ήταν η ανάρτηση του καλλιτέχνη για το ζήτημα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών.

«Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι θα προωθηθεί σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές, ενόψει του νέου νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

Όπως έγραψε χθες στο Facebook o Χρήστος Μάστορας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά δεσμεύθηκε ότι θα διορθώσει το νόμο Κατρούγκαλου με τον οποίο οι Βορειοηπειρώτες λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη σε σχέση με άλλους Έλληνες πολίτες με τα ίδια ένσημα.

Αν και οι πηγές του Μαξίμου αναφέρουν μόνο τους Βορειοηπειρώτες, εντούτοις το ζήτημα αφορά και ομογενείς Πόντιους από την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς ένας μεγάλος αριθμός υπερηλίκων δεν πληροί τις προϋποθέσεις (30 και 40 έτη) για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν, και παράλληλα ο νόμος δημιουργεί ανυπέρβλητα κοινωνικά προβλήματα από τη στέρηση ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.