15 Φεβρουάριος 2020, 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2020, 18:29

«Το κόκκινο ποτάμι»: Η Ιφιγένεια παντρεύεται τον Αλή

  • «Το κόκκινο ποτάμι»: Η Ιφιγένεια παντρεύεται τον Αλή
    (Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Οι εξελίξεις στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι» διαδέχονται η μια την άλλη. Το επόμενο επεισόδιο θα προβληθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Το μωρό της Βασιλικής και του Θέμη κινδυνεύει, και η Ιφιγένεια παντρεύεται με τον Αλή.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Κυριακής
Ο Μίλτος βρίσκεται ασφαλής πια στο Παρίσι στο σπίτι της θείας Ελένης και προσπαθεί να καταλάβει πώς κατέληξε η Ιφιγένεια να είναι ντυμένη Τουρκάλα. Ανήσυχος πολύ και χωρίς να ξέρει αν την κρατούν με τη βία στο Ερζερούμ, θέλει να βρει τρόπο να πάει πίσω για να τη σώσει. Για το λόγο αυτόν πάει στον Ζαχάρωφ. Του ανοίγει την πόρτα όπως πάντα ο Νίκος, ο οποίος τον κοιτά σαν να είδε «φάντασμα». Ο Μίλτος καταλαβαίνει την περίεργη αντίδραση του Νίκου και αρχίζει να τον υποψιάζεται για πληροφοριοδότη των Τούρκων.

Λίγο αργότερα ο Μίλτος τον παρακολουθεί και βλέπει τον Νίκο να μπαίνει στην τουρκική πρεσβεία. Τον περιμένει να βγει και τον χτυπάει φωνάζοντάς του πως είναι προδότης και πως αυτός έδινε τις πληροφορίες στους Τούρκους για αυτόν και την Ιφιγένεια. Στο μεταξύ στο Ερζερούμ η Ιφιγένεια δεν μπορεί να συνέλθει με τίποτα. Ο Αλή την βλέπει να πονά, ανήμπορος. Της συμπαραστέκεται και της λέει πως θα είναι δίπλα της και πως πρέπει να μείνει δυνατή για το παιδί. Της υπόσχεται πως ο γάμος τους θα είναι λευκός και δε θα την ενοχλήσει ποτέ. Η Ιφιγένεια τον κοιτάει με ζεστασιά, αλλά του ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο πως δεν υπάρχει άλλος άνδρας για εκείνη εκτός από τον Μίλτο.


(Βίντεο: Open TV)

Τον ευχαριστεί για τη βοήθειά του, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί την βοηθάει αφού δεν υπάρχει ποτέ καμία ελπίδα να είναι μαζί. Η μητέρα του Αλή στέκεται υποστηρικτικά και στον γιο της και στην Ιφιγένεια. Παρόλο που έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν πιέζει τον γιο της για να μάθει την αλήθεια. Εκείνος στις ερωτήσεις της αρκείται να της πει πως όσα λιγότερα ξέρει τόσο πιο ασφαλής θα είναι, και η Μελικέ καταλαβαίνει πως ο γιος δεν θέλει να μιλήσει και για αυτό δεν επιμένει. Οι ετοιμασίες του γάμου ξεκινούν.

Στο κρησφύγετο τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.

Ο Θέμης και η Βασιλική παλεύουν να κατεβάσουν τον πυρετό του μωρού αλλά μάταια... Το παιδί πια βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.