15 Φεβρουάριος 2020, 10:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2020, 13:19

Επίσημη πρώτη στην Ελλάδα για το ντοκιμαντέρ «19.5.1919», στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

  • Επίσημη πρώτη στην Ελλάδα για το ντοκιμαντέρ «19.5.1919», στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

Μέλη και φίλοι της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή για την Ελλάδα το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους 19.5.1919, σε σκηνοθεσία του Φώτη Μάραντου και αρχισυνταξία του Σπύρου Σιγούρου. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00, στους χώρους του σωματείου.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Μπορεί να συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά εμείς φέτος, στα 101 χρόνια, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά. Η συγκεκριμένη εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς δράσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς τιμώντας τα 70 χρόνια ύπαρξης, λειτουργίας και προσφοράς της Ένωσής μας» ανέφερε στο pontos-news.gr o β΄ αντιπρόεδρος του σωματείου Θοδωρής Μακρίδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού Όλγα Πολυχρονιάδου, ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γεώργιος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νικόλαος Χουρσαλάς, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος & Νήσων Χρήστος Δημόπουλος, η πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Χριψιμέ Χαρουτουνιάν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων Κυριάκος Μπατσάρας.

Στη συνέχεια, η συνθέτρια και σολίστ Ζωή Τηγανούρια θα παρουσιάσει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Γενοκτονία» σε στίχους του Πασχάλη Μπούρα. Θα την συνοδεύσουν ο Λάμπρος Βασιλείου (τραγούδι), ο Μιχάλης Βερβελάκης (κλασική κιθάρα) και ο Στέλιος Γενεράλης (κρουστά). Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ 19.5.1919, ενώ θα το προλογίσουν οι δημιουργοί του.

Τέλος, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, συνοδεία ποντιακής λύρας θα απαγγείλει αποσπάσματα απ' το ποίημα του Φίλωνα Κτενίδη «Καμπάνα του Πόντου», και η βραδιά θα κλείσει με το χορό σέρρα από μέλη του σωματείου.

Εκδηλωσεις