14 Φεβρουάριος 2020, 10:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2020, 10:15

Ομαδικός ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα: Γιος καθηγήτριας ένας εκ των δραστών

  • Ομαδικός ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα: Γιος καθηγήτριας ένας εκ των δραστών
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Πρωτοφανές περιστατικό ενδοσχολικής βίας και μπούλινγκ σε σχολείο στον Βύρωνα, με θύμα έναν 17χρονο και θύτες 17 μαθητές. Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε ότι ένας από τους μαθητές που συμμετείχε στον ομαδικό ξυλοδαρμό είναι γιος καθηγήτριας του σχολείου, ενώ επιβεβαίωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι τιμωρήθηκαν με διήμερη αποβολή.

Το περιστατικό συνέβη στο κοινό προαύλιο δύο σχολείων του Βύρωνα, ενός γυμνασίου και ενός λυκείου.

Οι 17 μαθητές επιτέθηκαν στον 17χρονο επειδή επιχείρησε να προστατεύσει την αδερφή του από μπούλινγκ. Μπροστά στο περιστατικό ήταν καθηγητές που έδρασαν άμεσα, και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, πάντως, ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν αιχμηρά αντικείμενα και ότι ο ανήλικος παρ’ ολίγον να χάσει την όρασή του.

«Τέτοια περιστατικά δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία», τόνισε η υπουργός Παιδείας, η οποία προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση του «δασκάλου εμπιστοσύνης» προκειμένου να προλαμβάνονται τέτοια περιστατικά. Ακόμα, ανέφερε ότι εξετάζεται η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για ορισμένους από τους δράστες και σημείωσε ότι έχουν σταλεί ψυχολόγοι και ειδικοί επιστήμονες.

Αναφορικά με τη σέλφι των δραστών μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα που διακινείται μέσω social media, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δεν προέρχεται από το συγκεκριμένο αλλά από παλαιότερο περιστατικό.

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος, η οποία αποκάλυψε τον ξυλοδαρμό μέσα στο σχολείο κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές από άτομο του σχολικού περιβάλλοντος, δίχως να γνωρίζει αν πρόκειται για μέλος της οικογένειας των εμπλεκόμενων μαθητών.