24 Απρίλιος 2014, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:39

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο 46ος πανηγυρισμός του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

  • Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο 46ος πανηγυρισμός του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο 46ος πανηγυρισμός του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο παρακάτω.

Λαμπρή ήταν η πανήγυρις της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, το οποία κτίστηκε το 712 μ.χ στον Πόντο και σήμερα βρίσκεται στις φιλόξενες πλαγιές του Βερμίου, στο Ροδοχώρι της Νάουσας, όπου θησαυρίζονται λείψανα του Αγίου, αλλά και μοναδικοί θρησκευτικοί θησαυροί που ήρθαν από τις αλησμόνητες πατρίδες, μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Το πρωί της Τετάρτης 23 Απριλίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος. Το δ.σ του ιδρύματος "Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας" δια του προέδρου του κ. Αριστείδη Κυριακίδη τίμησε φέτος τον Γέροντα Γερβάσιο Ραπτόπουλο, τον σύγχρονο άγιο και προστάτη των φυλακισμένων όλου του κόσμου, αφού μέσω του ιδρύματος "Οσία Ξένη" ο π. Γερβάσιος έχει αποφυλακίσει πάνω από 15.000 κρατούμενους με μικρές ποινές σε 90 χώρες του κόσμου.

Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις συγκροτήματα από την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας, τον σύλλογο"Πόντος" Αλωνακίων και φυσικά από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Ροδοχωρίου "Οι Κομνηνοί".

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Φιλόθεος,  ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Καλαϊτζίδης και Μπαλτατζίδου, ο διοικητής της ΠΥΝ κ. Παλαμούτης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του δ.σ του "Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα" και πλήθος κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις εκδηλώσεις παρακάτω:


Πηγή: laos-epea.gr

Gallery