14 Φεβρουάριος 2020, 09:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2020, 13:34

Αστυνομική επιχείρηση για τις μαφίες που ελέγχουν το κέντρο της Αθήνας

  • Αστυνομική επιχείρηση για τις μαφίες που ελέγχουν το κέντρο της Αθήνας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας, και κυρίως στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, απάντησε η ΕΛΑΣ στο χθεσινό ραντεβού θανάτου στη Μενάνδρου με θύματα δύο Αφγανούς, έναν 23χρονο που άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή και έναν 25χρονο που νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος. Και οι δύο ήταν καταδικασμένοι για ναρκωτικά και ληστείες και είχαν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έπεσαν πυροβολισμοί, ενώ χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιτελείς της Κατεχάκη είναι αποφασισμένοι να λάβουν δραστικά μέτρα ώστε να μην υπάρξουν νέα περιστατικά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστους δρόμους από τις μαφίες που ελέγχουν μια περιοχή που εκτείνεται από την Ομόνοια και την Πλατεία Βάθη και φτάνει μέχρι την Κουμουνδούρου.

Έτσι, η αστυνομική επιχείρηση σήμερα είχε ως αποτέλεσμα 20 προσαγωγές, κυρίως για ναρκωτικά, λαθραία καπνικά προϊόντα και προϊόντα παρεμπορίου. Επίσης, αναζητούνται οι δράστες της δολοφονίας του 25χρονου· τα πρόσωπα τους φαίνονται καθαρά στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που είναι στη Μενάνδρου.

Η δράση των συμμοριών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας –κυρίως στις οδούς Μενάνδρου, Ζήνωνος, Σωκράτους και Σοφοκλέους– είναι γνωστή εδώ και πάρα πολύ καιρό στις αστυνομικές Αρχές. Στις αναφορές γίνεται λόγος για εκβιασμούς για όλα τα πόστα (διακίνησης ναρκωτικών, τσιγάρων και πορνείας), ακόμα και για το πού μπορεί η κάθε συμμορία να ληστεύει περαστικούς.

Επίσης, έντονη είναι η παρουσία Αλγερινών και Μαροκικών στο ίδιο τρίγωνο στην Ομόνοια, ενώ σε μια περιοχή που ξεκινά από την Ομόνοια και φτάνει μέχρι την Πλατεία Αττικής δραστηριοποιούνται κυρίως μαφίες από την Αφρική, με την κόντρα να είναι κυρίως μεταξύ Σομαλών και Νιγηριανών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και στη διακίνηση πλαστών εγγράφων.