14 Φεβρουάριος 2020, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2020, 08:42

Κορονοϊός: Κοντά στους 1.400 οι νεκροί στην Κίνα

  • Κορονοϊός: Κοντά στους 1.400 οι νεκροί στην Κίνα
    (Φωτ.: EPA / Yuan Zheng China Out)

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και ο νέος κορονοϊός που πήρε την ονομασία COVID-19 πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας, μέχρι και χθες συνολικά 1.380 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα. Την ίδια ώρα, 63.850 άνθρωποι έχουν νοσήσει, από τους οποίους οι 10.204 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρά τα αυστηρά μέτρα, ο θανατηφόρος ιός έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 25 χώρες, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ εντόπισαν ελαττώματα στις συσκευές διάγνωσης του ιού. Όπως δήλωσε η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ανοσολογίας και Αναπνευστικών Ασθενειών Νάνσι Μεσονιέρ, «μερικές από τις πολιτείες έχουν διαπιστώσει κάποια αμφισβητήσιμα εργαστηριακά αποτελέσματα».

Την περασμένη εβδομάδα το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια εργαστηριακή συσκευή διαγνωστικού ελέγχου, ικανή να εξετάσει περίπου 700-800 δείγματα ασθενών.

«Το τεστ είναι ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσεις αν έχεις μολυνθεί», δήλωσε η Τζιν Μαράτζο, ειδική λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, μιλώντας στους New York Times.