13 Φεβρουάριος 2020, 20:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2020, 20:35

Η ΟΠΣΕ ζητά από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να πει δημόσια συγγνώμη

  • ΟΠΣΕ: Να ενταχθεί η Γενοκτονία στην ατζέντα της ελληνικής διπλωματίας

Απαράδεκτη, ανιστόρητη και προσβλητική χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) τη δήλωση του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή περί λαθραίας εισόδου των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα.

Κάλεσε μάλιστα τον ποντιακής καταγωγής πολιτικό να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τα εκατομμύρια των απογόνων προσφύγων στη χώρα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΠΣΕ:

«Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος χαρακτηρίζει απαράδεκτη, ανιστόρητη και προσβλητική τη δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή περί λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα, των αειμνήστων Ελλήνων και Ορθοδόξων Χριστιανών προγόνων μας. Η ΟΠΣΕ δεν μπαίνει καν στη διαδικασία παράθεσης επιχειρημάτων και ιστορικών στοιχείων για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και τον τρόπο που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες από τις αλησμόνητες πατρίδες. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του τεράστιου λάθους του για τη… σύγκριση που επιχείρησε, οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τα εκατομμύρια των απογόνων προσφύγων στην Ελλάδα.»