14 Φεβρουάριος 2020, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2020, 07:50

Βουλή: Σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα για τον κατώτατο μισθό

  • Βουλή: Σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα για τον κατώτατο μισθό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ειδική συνεδρίαση πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα εργασιακά ζητήματα, και ιδίως για τον κατώτατο μισθό. Η συζήτηση, που διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, ξεκινά στις 10:00 με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

Η διεξαγωγή αυτής της ειδικής συνεδρίασης γίνεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Κρίθηκε, μάλιστα, απαραίτητη καθώς υπάρχουν δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα και από τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού (7,5% για το 2020 και 7,5% για το 2021), ενώ το ΚΚΕ έχει προτείνει την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (καθαρά).

Από την πλευρά του, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε διαβεβαιώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί τον Μάιο έπειτα από διαβούλευση. Μετά την αύξηση τον Φεβρουαρίου του 2019 έχει διαμορφωθεί στα 758,33 ευρώ (μικτά) για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, ανεξαρτήτως ηλικίας.