13 Φεβρουάριος 2020, 12:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2020, 12:42

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Προσφυγικό έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Προσφυγικό έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
    Κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου πραγματοποιούν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ύστερα από κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κατοίκων των νησιών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κτήριο του υπουργείου επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενώ τόνισε ότι «θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις». «Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε», κατέληξε ο Κ. Μουτζούρης.

Την εμφάνισή τους στη συγκέντρωση έκαναν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ακούστηκαν τα συνθήματα «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή, να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες, δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από την συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών. Αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.