14 Φεβρουάριος 2020, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2020, 08:03

Στον Αλβανίας Αναστάσιο το διεθνές βραβείο «Klaus Hemmerle 2020»

  • Στον Αλβανίας Αναστάσιο το διεθνές βραβείο «Klaus Hemmerle 2020»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με το βραβείο Klaus Hemmerle 2020 θα τιμηθεί ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος σήμερα στις 19.00, στον ιστορικό καθεδρικό ναό του Άαχεν της Γερμανίας. Η τιμητική διάκριση απονέμεται ανά διετία από την Κίνηση Focolare, σε διεθνείς προσωπικότητες οι οποίες έχουν συμβάλει στην προσέγγιση και την κατανόηση κοινοτήτων με διαφορετικές πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις. Τον έπαινο του τιμωμένου (Laudatio) θα εκφωνήσει ο καρδινάλιος Koyrt Kox, πρόεδρος του «Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητος» (PCPCU).

Στην ευχαριστήρια αντιφώνησή του, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα αναφερθεί σύντομα στο θέμα «Ειρηνική συνύπαρξη σε έναν πολυθρησκευτικό κόσμο». Η τελετή θα κλείσει με πρόγραμμα κλασικής μουσικής.

Οι Focolare είναι μια ρωμαιοκαθολική «Κίνηση πνευματικής και κοινωνικής ανανεώσεως» που αποβλέπει στην επικράτηση της ειρήνης και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών. Αριθμούν περίπου 140.000 μέλη και δραστηριοποιούνται σε 180 χώρες. Από το 2002 έχουν θεσπίσει το εν λόγω βραβείο προς τιμήν του πνευματικού «γεφυροποιού» Klaus Hemmerle (1929-1994), ο οποίος διατέλεσε επίσκοπος Άαχεν (1975-1994) και καθηγητής της Φιλοσοφίας της Θρησκείας.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους η γερμανική μετάφραση του βιβλίου του αρχιεπισκόπου Αναστασίου Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού, που πρόσφατα εκδόθηκε με τη φροντίδα του Πανεπιστημίου του Φρίμπουργκ στην Ελβετία.