12 Φεβρουάριος 2020, 20:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2020, 20:14

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν

  • Ποινική δίωξη για κακούργημα στον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν
    (Φωτ.: «Φως στο τούνελ»)

Αντιμέτωποι με το κακούργημα διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα είναι ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν και ένας ακόμα άνδρας. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις μετά την παραδοχή του πατέρα ότι δήλωσε ψευδώς την εξαφάνιση της ανήλικης, και ότι στην πραγματικότητα το παιδί είναι στη Γαλλία.

Επίσης, οι δύο άνδρες είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο πατέρας της Βαλεντίν κατέθεσε ότι τον Μάρτιο του 2019 πήγε στη Λιόν της Γαλλίας για να συναντήσει τη βιολογική μητέρα της 7χρονης, και ότι εκείνη κανόνισε τις διαδικασίες ώστε το παιδί να πάει να ζήσει μαζί της. Το ταξίδι έγινε στις 21 Δεκεμβρίου, πιθανότατα με ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο κορίτσι. Συνοδός ήταν μια γυναίκα, φίλη κάποιας φίλης του πατέρα.

Προτού απαγγελθούν κατηγορίες ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης ζήτησε να γίνει βιντεοκλήση με τη Βαλεντίν και διαπίστωσε ότι το παιδί ήταν ήρεμο και ευδιάθετο. Όλο το διάστημα ο πατέρας είπε ότι μιλούσε κάθε μέρα μαζί της. Ισχυρίστηκε ότι την έστειλε στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή και επειδή δεν μπορούσε να τη μεγαλώσει μόνος του, και τόνισε ότι φοβήθηκε γι’ αυτό πήγε στις Αρχές δηλώνοντας ψευδώς ότι έχει χάσει τα ίχνη της. Για την 7χρονη είχε εκδοθεί Amber alert, ενώ την εξαφάνιση ερευνούσε και η εκπομπή «Φως στο τούνελ».

Μαζί με τον πατέρα και τον συγκατηγορούμενο του για το ταξίδι της Βαλεντίν στη Γαλλία, συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα κατηγορούμενα για παράνομη παραχώρηση διαμονής. Την υπόθεση ανέλαβε ο 12ος τακτικός ανακριτής.