12 Φεβρουάριος 2020, 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2020, 16:41

Ομολόγησε ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν – Γιατί είπε ψέματα ότι την ψάχνει

  • Ομολόγησε ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν – Γιατί είπε ψέματα ότι την ψάχνει
    (Φωτ.: «Φως στο τούνελ»)

Στο Παρίσι, σύμφωνα με την ομολογία του πατέρα της, βρίσκεται η 7χρονη Βαλεντίν από το Κονγκό, το κορίτσι για το οποίο είχε εκδοθεί Amber Alert. Με την εξαφάνισή της είχε ασχοληθεί και η εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία προσπάθησε να εξηγήσει το πώς χάθηκε από το Παγκράτι.

Γάλλοι αστυνομικοί εντόπισαν όντως τη Βαλεντίν σε σπίτι συγγενών της.

Μετά από εβδομάδες ερευνών και από την ΕΛΑΣ, ο πατέρας της 7χρονης, ο οποίος από την αρχή είχε κινήσει τις υποψίες με τη συμπεριφορά του και τις αντιφάσεις στην ιστορία που παρουσίαζε, ομολόγησε ότι η 7χρονη φιλοξενείται στο σπίτι της αδερφής της γυναίκας του, η οποία δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Όπως είπε στην κατάθεσή του, την έστειλε ο ίδιος στη Γαλλία προκειμένου να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Βασίλη Νούλεζα, ο πατέρας, που είναι υπό κράτηση καθώς μεταξύ άλλων δεν έχει έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, λειτούργησε υπό το καθεστώς φόβου, γι’ αυτό δήλωσε την εξαφάνιση της Βαλεντίν. «Δεν είπε από την πρώτη στιγμή ολόκληρη την αλήθεια, έτσι ώστε να μην κινητοποιηθεί η κοινωνία, ο κρατικός μηχανισμός και η αστυνομία», ισχυρίστηκε.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την υποτιθέμενη εξαφάνιση ανήμερα των Χριστουγέννων και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού αναζήτησης χαμένων παιδιών. Η 7χρονη, ωστόσο, είχε ήδη ταξιδέψει στις 21 Δεκεμβρίου στο Παρίσι συνοδευόμενη από συγγενή της και χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κόρης του. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο πατέρας της σχεδίαζε να φύγει και εκείνος από την Ελλάδα σήμερα, ωστόσο το ταξίδι δεν έγινε λόγω της προσαγωγής του· γι’ αυτό και παρουσία των αστυνομικών έγινε βιντεοκλήση του πατέρα με τη Βαλεντίν.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.