12 Φεβρουάριος 2020, 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2020, 18:31

Ο Σπάσοφσκι ζητά την παραίτηση της υπουργού που προτιμά το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έναντι του «Βόρεια Μακεδονία»

  • Ο Σπάσοφσκι ζητά την παραίτηση της υπουργού που προτιμά το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έναντι του «Βόρεια Μακεδονία»
    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός των Σκοπίων Όλιβερ Σπασόφσκι (φωτ.: EPA / GEORGI LICOVSKI)

Την αποπομπή της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Σκοπίων Ρασέλα Μιζράχι ζήτησε σήμερα με πρότασή του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Όλιβερ Σπάσοφσκι, μετά την ενέργειά της να αποκαλύψει πινακίδα με το παλαιότερο όνομα της χώρας «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν πως η αποπομπή της είναι υποχρέωση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης επειδή παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μιζράχι», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

H Μιζράχι, που προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, έχει δηλώσει πως «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.