12 Φεβρουάριος 2020, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2020, 11:51

Μια βραδιά γεμάτη ποντιακή παράδοση στο Ωραιόκαστρο

  • Μια βραδιά γεμάτη ποντιακή παράδοση στο Ωραιόκαστρο
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων)

Με παρουσίαση ποντιακών χορών, τιμητικές διακρίσεις και γνήσιο ποντιακό γλέντι πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, στο κέντρο εκδηλώσεων «Rose Garden».

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και ο κόσμος διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση ποντιακών χορών από τις παιδικές χορευτικές ομάδες, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Ευθυμιάδη και συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο χορός σέρρα από ομάδα νεαρών πυρριχιστών και βετεράνους χορευτές της ΕΠΩΦ, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της προέδρου Γεωργίας Πετρίδου, η οποία ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στο χορό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου τίμησε τον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Ζερζελίδη για την πολυετή προσφορά του και απένειμε τιμητικές πλακέτες στους βετεράνους πυρριχιστές.


(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων)

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι: Γιάννης Τριανταφυλλίδης (λύρα), Αλέξης Ανδρεάδης (νταούλι), Γιάννης Σανίδης (λύρα), Κώστας Καλούσης (τραγούδι), Πόλυς Εφραιμίδης (τραγούδι), Άκης Γεωργιάδης (πλήκτρα) και το συγκρότημα «Παραδοσιακό Ηχόμελο».

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρης Μπάτος, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελεήμων Τσακίρης, η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ωραιοκάστρου Χριστίνα Ζάπρα, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δήμου Ωραιοκάστρου Μαρία Αραμπατζή, εκπρόσωποι του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης καθώς και ποντιακών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Εκδηλωσεις