12 Φεβρουάριος 2020, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2020, 09:43

Covid-19: Το μεσημέρι θα ξέρουμε εάν ο 33χρονος Κινέζος στο «Αττικόν» πάσχει από τον κορονοΐό

  • Κορωνοϊός: Πληροφορίες για τέσσερις ακόμη θανάτους
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Συναγερμός έχει σημάνει, από χθες, στις ελληνικές υγειονομικές Αρχές μετά την μεταφορά 33χρονου Κινέζου από ιδιωτική κλινική στο νοσοκομείο «Αττικόν», με συμπτώματα λοίμωξης.

Ο 33χρονος ταξίδεψε από την Κίνα στην Ελλάδα και εμφάνισε βήχα και υψηλό πυρετό.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης επέμειναν οπότε ο ασθενής επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική. Όμως τόσο το ιστορικό του όσο και ότι ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση έκανε τους γιατρούς να δράσουν εγκαίρως, ειδοποιώντας τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το ΕΚΑΒ. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας. Ασθενοφόρο με πλήρωμα που φορούσε ειδικό εξοπλισμό έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον ασθενή, μεταφέροντάς τον στο «Αττικόν», ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας. Έκτοτε ο ασθενής βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο στο πλαίσιο του ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προβληθεί από τον ιό Covid-19, όπως ονομάστηκε επισήμως ο νέος κορονοϊός χθες από τον ΠΟΥ.

Το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον Covid-19.

Εάν είναι αρνητικά ο συναγερμός για τον κορονοϊό θα λήξει. Εάν όμως είναι θετικά τότε οι αρμόδιοι θα εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσουν κάθε πιθανότητα που υπάρχει να μεταδοθεί ο νέος κορονοϊός σε άλλους ανθρώπους. Ο 33χρονος θα μπει σε απομόνωση για να ακολουθήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή για τον Covid-19, ενώ θα ελεγχθούν και άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο ασθενής.