12 Φεβρουάριος 2020, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2020, 08:02

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος, με υψηλή για την εποχή θερμοκρασία

  • Ο καιρός σήμερα: Αίθριος, με υψηλή για την εποχή θερμοκρασία
    (Φωτ.: pixabay.com / pexels)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα είναι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση. Το απόγευμα στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.