11 Φεβρουάριος 2020, 21:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2020, 21:41

Πόλεμος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη ΝΔ: Διακόπτουμε κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση (βίντεο)

  • Πόλεμος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη ΝΔ: Διακόπτουμε κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Στα χαρακώματα βρίσκεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την κυβέρνηση με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά προκειμένου να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Με ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα το απόγευμα, αποφασίστηκε η διακοπή κάθε συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση μέχρι να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το ψήφισμα, καταδικάζει ως αντιδημοκρατική ενέργεια την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Παράλληλα κάνει γνωστή την προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια, και ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

Με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζεται επίσης η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Αιγαιοπελαγιτών της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Στρατή Μπαλάσκα.