23 Απρίλιος 2014, 11:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:20

Η 32η πασχαλινή εκδήλωση του Συλλόγου Μεσαίου «Ο Πόντος» τα είχε όλα! Φωτογραφίες

  • Η 32η πασχαλινή εκδήλωση του Συλλόγου Μεσαίου «Ο Πόντος» τα είχε όλα! Φωτογραφίες

Η 32η πασχαλινή εκδήλωση του Συλλόγου Μεσαίου  «Ο Πόντος» τα είχε όλα! Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Πραγματοποιήθηκε για 32η φορά η πασχαλινή χορευτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο Πόντος» τη δεύτερη μέρα του Πάσχα (21/04/2014). Στην εκδήλωση αυτή έγινε διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών με νικητές για τους μεγάλους, τον Ιωάννη Φ. Λιθοξόπουλο και Δημήτριο Λαζαρίδη, δεύτερο τον Αναστάσιο Μαρμαρίδη και τρίτο τον Θεόδωρο Κουτρουδίτση και από τους  μικρούς πρώτοι νικητές ο Ζαχαρίας Λιθοξόπουλος και ο Δημήτριος Χ. Λαζαρίδης.  Δεύτερος νικητής αναδείχθηκε η Ευδοξία Μουρατίδου, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Παύλος Παυλίδης. Το τηγάνι του ηττημένου το κέρδισε ο Γεώργιος Κατσαβέλης. Ο Σύλλογος μας πρόσφερε κόκκινα αυγά στις οικογένειες του Μεσαίου αναβιώνοντας ένα παλιό έθιμο κατά το οποίο οι νέοι του χωριού με συνοδεία ποντιακής λύρας πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι μοιράζοντας κόκκινα αυγά.

Στην πασχαλινή εκδήλωση χόρεψαν τα τρία συγκροτήματα του συλλόγου. Στη λύρα ήταν ο Γιώργος Σ. Φωτιάδης και στο νταούλι ο Ραφαήλ Αμανατίδης. Στους δε παρευρισκομένους μοιράστηκαν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και αναψυκτικά. Στο τέλος της εκδήλωσης έλαβε χώρα το κάψιμο του Ιούδα, ένα παλιό έθιμο που συμβολίζει το κάψιμο του κακού και την αρχή μιας νέας ζωής, μιας νέας ελπίδας για τον άνθρωπο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης, ο δήμαρχος και υποψήφιος του Δήμου Ωραιοκάστρου  Δημήτριος Σαραμάντος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αστέριος Γαβότσης, Άγγελος Θέμελης και Γεώργιος Παπακωνσταντίνου.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμα οι αντιδήμαρχοι δήμου Ωραιοκάστρου Γεώργιος Λαζαρίδης και Ανέστης Πολυχρονίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δάφνη Δεληπάλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου Σταύρος Μαρμαρίδης, Χρήστος Δ. Τερζής, Χρήστος Α. Τερζής, Αθανάσιος Καρύδης και Λεωνίδας Ζάικος και ο τέως δήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Φιλαδελφείας Ζωή Βαλασάκη, πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για το Δήμο Ωραιοκάστρου και υποψήφιοι για την Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας και πολύς κόσμος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεσαίου ευχαριστεί τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης», «Ράδιο Θεσσαλονίκη», «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης» «Ελληνική Ραδιοφωνία», «Παλμός», τα site του Δήμου Ωραικάστρου: Καλλιθιώτης, Ωραιόκαστρο νέα, Ωραιόκαστρο νετ, Ωραιόκαστρο νιουζ, Νέο Ωραιόκαστρο, Τροχός, Σαρκάζω Νέα και 30 ημέρες για την προβολή της πασχαλινής εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστεί τη Δημόσια Τηλεόραση και την TV -100 για την προβολή της εκδήλωσης μέσω της τηλεόρασης. Ακόμα,  ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που έδωσαν τσουρέκια και αυγά, τον Σταύρο Λαρχανίδη για την προσφορά των αναψυκτικών. Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Ωραιοκάστρου για τον καθαρισμού του χώρου της εκδήλωσης και την προσφορά τραπεζιών και καθισμάτων και τον Γεώργιο Θ. Αμανατίδη για την δωρεάν κάλυψη της εκδήλωσης με τα μηχανήματα μικροφωνικής.   

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.                       

Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                                    
Αμανατίδης Θεόδωρος       

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery