11 Φεβρουάριος 2020, 20:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2020, 20:29

Σκόπια: Η υπουργός διατηρεί την πινακίδα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» παρά τις αντιδράσεις (βίντεο)

  • Σκόπια: Η υπουργός διατηρεί την πινακίδα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» παρά τις αντιδράσεις (βίντεο)
    Η υπουργός Ρασέλα Μιζράχι μπροστά από την επίμαχη πινακίδα (φωτ.: facebook.com/RaselaMizrahi)

Παρά τις αντιδράσεις και το ενδεχόμενο κυρώσεων η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Σκοπίων Ρασέλα Μιζράχι συνεχίζει να διατηρεί την πινακίδα όπου αναγράφεται το παλαιότερο όνομα της χώρας, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στο υπουργείο της. Μάλιστα σήμερα, εμφανίστηκε και πάλι μπροστά από την επίμαχη πινακίδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για θέματα του υπουργείου της.

H Μιζράχι, ερωτώμενη σχετικά, δήλωσε ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει!

Πράγματι η πινακίδα αυτή, με το προηγούμενο όνομα της χώρας, έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας από την προκάτοχο της Μιζράχι. Ωστόσο, η Μίλα Τσάροφσκα, που προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.