11 Φεβρουάριος 2020, 15:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2020, 15:24

Ποιοι είναι οι Βούλγαροι που βίαζαν και κακοποιούσαν εκδιδόμενες γυναίκες

  • Στη ΓΑΔΑ σήμερα η «Αικατερίνη Κελέση»
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής διάταξης έδωσε η ΕΛΑΣ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των δύο ανδρών από τη Βουλγαρία που κατηγορούνται ότι βασάνιζαν με πρωτοφανή σκληρότητα, βίαζαν και λήστευαν εκδιδόμενες γυναίκες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για αρπαγές, ληστείες και βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, και πλέον διερευνάται αν τα θύματά τους είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα αναφέρονται στη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε.

Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες και τα ονόματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο συλληφθέντες αφού παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνας έκλειναν τα ερωτικά ραντεβού. Μόλις οι γυναίκες εμφανίζονταν τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με λοστούς, μαχαίρια και κατσαβίδια. Και τα τρία θύματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς – μάλιστα, η μία γυναίκα έχει κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα.

Αφού τις ξυλοκοπούσαν, στη συνέχεια τις βίαζαν κατ’ επανάληψη. Προτού φύγουν από τους χώρους αφήνοντας εκεί τα θύματά τους έπαιρναν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά αντικείμενα και τις κάρτες των ξενοδοχείων. Με τις κάρτες έμπαιναν στα δωμάτια και αφαιρούσαν τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση ανάγκασαν το θύμα να τους αποκαλύψει το pin της πιστωτικής της κάρτας από την οποία «σήκωσαν» 4.300 ευρώ, ενώ φέρονται να επικοινώνησαν με τη φίλη μιας άλλης γυναίκας από την οποία ζήτησαν 1.000 ευρώ για την απελευθέρωσή της.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους με βάση τις καταθέσεις των τριών γυναικών και χαρτογραφώντας το πεδίο δράσης τους.