11 Φεβρουάριος 2020, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2020, 08:52

Πυροβολισμοί στο Μενίδι: Σε κρίσιμη κατάσταση ομογενής από τη Ρωσία

  • Πυροβολισμοί με τραυματία στο Παλαιό Φάληρο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Μάχη για τη ζωή του στο «Γ. Γεννηματάς» δίνει ο 51χρονος ομογενής από τη Ρωσία ο οποίος χθες περίπου στις 20:15 πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου, έξω από το δημαρχείο, με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών που ανέλαβαν την υπόθεση, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο 51χρονος είναι γνωστός τόσο στις Αρχές όσο και στην περιοχή. Είχε αποφυλακιστεί τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα, έχοντας ήδη εκτίσει ποινή για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων.

Οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι οι δράστες ήταν δύο, φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μηχανή. Πλησίασαν τον 51χρονο λίγο προτού εκείνος φτάσει στο αυτοκίνητό του το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε κοντινή απόσταση. Μετά τους πυροβολισμούς (σύμφωνα με πληροφορίες έχει χτυπηθεί στο κεφάλι) εξαφανίστηκαν, και έκτοτε αναζητούνται.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών καταστημάτων, ενώ εξετάζονται προσεκτικά και οι μαρτυρικές καταθέσεις.