10 Φεβρουάριος 2020, 20:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2020, 20:39

Συνάντηση στο Μόναχο των ΥΠΕΞ των χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη για τη Λιβύη

  • Συνάντηση στο Μόναχο των ΥΠΕΞ των χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη για τη Λιβύη
    Εικόνα από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη (φωτ.: EPA / Guido Bergmann / Pool)

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στις 16 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, στο περιθώριο της διάσκεψης για την Ασφάλεια που θα γίνει στην βαυαρική πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται για εκδήλωση της διάσκεψης του Μονάχου.

Όπως δήλωσε ο Ρ. Μπρόιλ, η συνάντηση αποτελεί την έναρξη της διεθνούς διαδικασίας παρακολούθησης (Follow up) της εφαρμογής των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει συναντήσεις σε πολλά επίπεδα τόσο στις διάφορες χώρες που συμμετέχουν όσο και στη Λιβύη. «Στόχος μας είναι να διατηρηθούν το "μομέντουμ" της Διάσκεψης του Βερολίνου όσο και η αποστολή του ΟΗΕ UNSMIL και ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα, Γασάν Σάλαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και τόνισε ότι είναι αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να εξακολουθήσει να εμπλέκεται στις προσπάθειες για συμφιλίωση στη Λιβύη. «Ελπίζουμε μάλιστα να μπορέσουμε στο Μόναχο να καλωσορίσουμε και μια κατάπαυση του πυρός και πρόοδο στα σχήματα που εργάζονται εντός της Λιβύης, τα οποία βρίσκονται στα χέρια του κ. Σάλαμε», πρόσθεσε ο Ρ. Μπρόιλ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Τουρκία εξακολουθεί να εξοπλίζει τις δυνάμεις του πρωθυπουργού της κυβέρνησης της Τρίπολης Φάγεζ αλ Σαράτζ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη.