10 Φεβρουάριος 2020, 16:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2020, 16:08

Eπίθεση του συριακού στρατού σε τουρκικό φυλάκιο στην επαρχία Ιντλίμπ – Πέντε νεκροί στρατιώτες

  • Νεκροί 26 μαχητές του συριακού καθεστώτος σε πλήγματα τουρκικών drone 3
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας σκότωσαν πέντε Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν πέντε ακόμη σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο στην Ταφτανάζ, στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία, μετέδωσε το NTV επικαλούμενο πληροφορίες από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Μια πηγή των ανταρτών υποστήριξε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάριδσαν τη στρατιωτική βάση στο Ταφτανάζ και σύμφωνα με μαρτυρίες τουρκικά ελικόπτερα πέταξαν στη βορειοδυτική Συρία για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Η Άγκυρα έχει στείλει σημαντικές ενισχύσεις στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, καθώς προσπαθεί να ανακόψει την ραγδαία προώθηση των δυνάμεων του συριακού στρατού. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι τουρκικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν μετά τους τελευταίους βομβαρδισμούς στην περιοχή. Ένας διοικητής των ανταρτών δήλωσε ότι ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση τη Δευτέρα εναντίον του συριακού στρατού κοντά στο Σαρακέμπ με τη βοήθεια του τουρκικού πυροβολικού.

Η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ, τον τελευταίο μεγάλο θύλακα των αντικαθεστωτικών, έχει οδηγήσει πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μακριά από τα σπίτια τους, με προορισμό τα (κλειστά) τουρκικά σύνορα, απειλώντας με μια νέα ανθρωπιστική κρίση. Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί ήδη 3.600.000 Σύριους πρόσφυγες, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να απορροφήσει πλέον άλλους ανθρώπους και έχει στείλει μήνυμα στη Δαμασκό να υποχωρήσει από το Ιντλίμπ μέχρι το τέλος του μήνα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει ισχυρή τουρκική αντίδραση.

  • Πηγή: Reuters.