9 Φεβρουάριος 2020, 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2020, 08:38

Ταϊλάνδη: Νεκρός ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο

  • Ταϊλάνδη: Νεκρός ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο
    Ταϊλανδός αστυνομικός στην περιοχή όπου σκόρπισε το θάνατο ο μακελάρης (φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)

Οι ταϊλανδέζικες δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ταϊλανδό υπαξιωματικό, δράστη της σφαγής στο εμπορικό κέντρο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, με τουλάχιστον 27 νεκρούς, επιβεβαίωσαν ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ανουτίν Σαρνβιρακούλ και ο αρχηγός της αστυνομίας.

«Ευχαριστούμε την αστυνομία και τον στρατό που έδωσε τέλος στην κατάσταση. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε», ανακοίνωσε ο υπουργός με ανάρτησή του στο Facebook. Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε επίσης ότι ο δράστης είναι νεκρός και πως η αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 63 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη σφαγή. Στους 27 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Το μακελειό είναι «πρωτοφανές» στη χώρα, είπε ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-Οτσα. «Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα όπου πήγε να επισκεφθεί τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εκεί μετά τη σφαγή.

Ο Ταϊλανδός υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP / Sputnik / Xinhua.