9 Φεβρουάριος 2020, 01:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2020, 01:47

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του μακελάρη στην Ταϊλάνδη

  • Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του μακελάρη στην Ταϊλάνδη
    Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να διασώσουν εκατοντάδες πολίτες που ήταν παγιδευμένοι μέσα στο εμπορικό κέντρο (φωτ.: EPA / NARONG SANGNAK)

Εν μέσω ανταλλαγής πυρών με τις ειδικές δυνάμεις και προκαλώντας πυρκαγιά ως αντιπερισπασμό μέσα στο εμπορικό κέντρο, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης ο δράστης της σφαγής στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης, έχοντας αφήσει πίσω του τουλάχιστον 20 νεκρούς. Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Ο 34χρονος υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, αντάλλαξε πυρά στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού.

Στη συνέχεια πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά και εκείνος να βρει την ευκαιρία να εξαφανιστεί μέσα στη σύγχυση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης, ο δράστης είναι επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής, στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων.

Ταϊλανδή κάθεται σε αναπηρική πολυθρόνα μετά τη διάσωσή της στο εμπορικό κέντρο της Ναχόν Ρατσασίμα (φωτ.: EPA / NARONG SANGNAK)