8 Φεβρουάριος 2020, 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Φεβρουάριος 2020, 17:21

Τυφλή Αιγύπτια μαθήτρια πήρε με άριστα το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (βίντεο)

  • Τυφλή Αιγύπτια μαθήτρια πήρε με άριστα το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (βίντεο)
    Η ταλαντούχα Άντι Ελαράμπι ανάμεσα σε μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο (φωτ.: ekkairo.org)
  • Τυφλή Αιγύπτια μαθήτρια πήρε με άριστα το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (βίντεο)
    Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης απονέμει το πτυχίο στην Αιγύπτια φοιτήτρια
  • Τυφλή Αιγύπτια μαθήτρια πήρε με άριστα το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (βίντεο)
    Άποψη της αίθουσας την ημέρα της εκδήλωσης στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου

Ονομάζεται Άντι Ελαράμπι, είναι 20 ετών, φοιτήτρια στο τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καΐρου και λάτρης της ελληνικής γλώσσας. Όμως δεν είναι μόνο αυτά.

Πρόκειται για την πρώτη Αιγύπτια φοιτήτρια που παίρνει πιστοποιητικό ελληνομάθειας με το σύστημα Braille. Ναι, η Άντι είναι τυφλή!

Ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, να μάθει ελληνικά και πάρει πτυχίο με άριστα σε αυτή τη δύσκολη για εκείνη ξένη γλώσσα.

Ξεκίνησε το ταξίδι της στον ελληνικό πολιτισμό και στην τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα πριν από οκτώ χρόνια, ακούγοντας τις εκπομπές του Ελληνικού Προγράμματος της Αιγυπτιακής Ραδιοφωνίας όπου σήμερα εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός. Στην πορεία αποφάσισε να εμβαθύνει σπουδάζοντας ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας. Με πολύ κόπο κατάφερε να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια και να πάρει με άριστα το πτυχίο της από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου που είναι το επίσημο εξεταστικό κέντρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Χθες, σε ειδική τελετή ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο Νικόλαος Γαριλίδης της απένειμε το πιστοποιητικό ελληνομάθειας, ενώ η υπεύθυνη εξετάσεων στο κέντρο Αγγελική Σκούμπη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το νεαρό κορίτσι.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στην αίθουσα όταν η Άντι πήρε το λόγο και εξήγησε σε άπταιστα ελληνικά πως «… Το να πάρω το πτυχίο Ελληνομάθειας ήταν ένα όνειρο για μένα. Θα ήθελα να επισκεφθώ την Ελλάδα και να πάρω την ελληνική υπηκοότητα μαζί με την Αιγυπτιακή».