7 Φεβρουάριος 2020, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2020, 17:20

Ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό στον Ευαγγελισμό

  • Πανδημία Covid-19: Πιθανό περιστατικό επαναλοίμωξης από κορονοϊό στην Ελλάδα
    Άποψη της εισόδου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (φωτ αρχείου.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται άνδρας, περίπου 30 ετών, ο οποίος φέρεται να παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα του νέου κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας ήρθε στην Ελλάδα από την Κίνα πριν από λίγες ημέρες. Ενημερώθηκε άμεσα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο ΕΟΔΥ ώστε να ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου επικράτησε πανικός ενώ επί τόπου βρέθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος προκειμένου να συντονίσει τα μέτρα προστασίας. Επίσης, κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του «Ευαγγελισμού» με το προσωπικό να λαμβάνει όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Ο 30χρονος άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο στα εξωτερικά ιατρεία όπου και εξετάζεται λεπτομερώς από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Το προσωπικό, λόγω και των πρόσφατων ασκήσεων ετοιμότητας που έγιναν στο ΕΣΥ, ήταν πλήρως ενημερωμένο για τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, ο 30χρονος άνδρας μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο και όπως δήλωσε στους αρμόδιους διέμενε στην Κίνα σε ξενοδοχείο