7 Φεβρουάριος 2020, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2020, 13:55

Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο του «τοξοβόλου» στα Πατήσια

  • Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο του «τοξοβόλου» στα Πατήσια
    Αστυνομικοί μπροστά από την πολυκατοικία στα Πατήσια όπου εντοπίστηκε το διαμέρισμα-κρησφύγετο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ένας συνεργός του «τοξοβόλου του Συντάγματος» Γιάννη Μιχαηλίδη και των δύο γυναικών που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική στην Αγία Παρασκευή θεωρείται ότι είναι αυτός που προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη της ομάδας από το διαμέρισμα στα Πατήσια, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, πολύ κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Ο άνδρας αυτός αναζητείται μετά και από την έφοδο στο κρησφύγετο επί της οδού Ναυάρχου Βότση.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε πλούσιο ψηφιακό υλικό, καθώς και ανταλλακτικά για drone, κλειδιά, πολλά ρούχα. Όλα τα ευρήματα εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2019 από την 26χρονη φίλη του Γιάννη Μιχαηλίδη, Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη, με τα πραγματικά της στοιχεία της, χωρίς όμως να έχει δηλώσει την ενοικίαση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τη δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων που είχαν στην κατοχή τους κατά τη σύλληψη, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, η Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη και η 28χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία έχει καταδικαστεί ερήμην σε πολυετή κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, στην Αντιτρομοκρατική έφτασε η πληροφορία ότι η 26χρονη είχε εμφανιστεί πολλές φορές στη γειτονιά στα Πατήσια.


Άποψη από την πολυκατοικία στα Πατήσια όπου εντοπίστηκε το διαμέρισμα-κρησφύγετο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Έτσι, η πολυκατοικία ήταν υπό παρακολούθηση. Χθες εμφανίστηκε ένας άνδρας που προσπάθησε να μπει στο διαμέρισμα. Όπως είπε στους αστυνομικούς, είναι καθαριστής που πληρώθηκε για να πετάξει ό,τι υπήρχε μέσα και να το καθαρίσει καλά. Στην κατάθεσή του ανέφερε ακόμα ότι συναντήθηκε με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα γι’ αυτό και δεν είδε καλά το πρόσωπό του. Εκείνος του έδωσε ως αμοιβή 60 ευρώ και τα κλειδιά και ισχυρίστηκε ότι το διαμέρισμα ανήκε στον αδερφό του που πέθανε.

Ο αριθμός του κινητού από τον οποίο έγινε το τηλεφώνημα στον καθαριστή διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρισμένος σε μη υπαρκτό πρόσωπο.

Τα αντικείμενα που έπρεπε να εξαφανίσει ο καθαριστής ήταν: δύο κάρτες μνήμης με δύο αντάπτορες, κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM, ένα τάμπλετ, τρία USB, ανταλλακτικά και αξεσουάρ για drone, φωτογραφίες ταυτότητας του Γιάννη Μιχαηλίδη παρόμοιες με αυτές που είχε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, και πλήθος ρούχων και υποδημάτων, ανδρικά και γυναικεία.


Φωτογραφίες για την πλαστή ταυτότητα του Γιάννη Μιχαηλίδη (πηγή: ΕΛΑΣ)

Σημειώνεται ότι στις 31 Ιανουαρίου η Αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν οι τρεις συλληφθέντες, ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες. Επίσης, σήμερα έδωσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος.

Gallery