7 Φεβρουάριος 2020, 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2020, 13:33

Χαμηλές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα – Πού χρειάζονται αλυσίδες

  • Χαμηλές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα – Πού χρειάζονται αλυσίδες
    (Φωτ.: snowreport.gr)

Με γενικά αίθριο καιρό, ηλιοφάνεια, αλλά χαμηλές θερμοκρασίες, που δεν ξεπερνούν τους 6 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία και ενισχυμένους βόρειους ανέμους, της τάξης των 5 με 6 μποφόρ, ειδικά στον Θερμαϊκό κόλπο, εξελίσσεται η σημερινή μέρα. Στα ίδια επίπεδα καταγράφονται οι θερμοκρασίες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στους 2 βαθμούς Κελσίου οι περισσότερες περιοχές στη δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΜΥ.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου της κεντρικής Μακεδονίας.

Αλυσίδες, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ημαθία, χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους:

  • από το 91ο μέχρι το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)
  • από το 33ο έως το 43ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας-Δασκίου
  • στο οδικό δίκτυο από Βέροια προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

Στην Πέλλα, στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας». Στις Σέρρες αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 12ο έως το 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Άνω Βροντούς και στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο «Λαϊλιάς». Η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας προβλέπεται να αυξηθεί κατά έναν με δύο βαθμούς Κελσίου.

Ο Περιφερειακός Μετεωρολογικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΜΥ κατέγραψε νωρίς το πρωί θερμοκρασία -4 βαθμούς στην Κοζάνη και την Καστοριά, -3 στην Αλεξανδρούπολη ενώ το θερμόμετρο έδειχνε -1 βαθμό στην Καβάλα και τις Σέρρες.