6 Φεβρουάριος 2020, 23:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2020, 22:44

Πόντιοι παλιννοστούντες της Λάρισας συναντήθηκαν με Χαρακόπουλο για το Ασφαλιστικό

  • Πόντιοι παλιννοστούντες της Λάρισας συναντήθηκαν με Χαρακόπουλο για το Ασφαλιστικό
    Εικόνα από τη συνάντηση των μελών του συλλόγου με τον Μ. Χαρακόπουλο

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ομογενών Ελληνοποντίων Λάρισας με αφορμή το υπό διαβούλευση νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημέρωσαν τον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματίων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων (ΠΟΣΕΠ) να γνωστοποιήσει, με επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, τις δυσκολίες που έχει επιφέρει ο νόμος 4387/2016 στους ηλικιωμένους Έλληνες του Πόντου, που ήρθαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, ένας μεγάλος αριθμός υπερήλικων ομογενών δεν πληροί τις προϋποθέσεις (30 και 40 έτη) που θέτει ο νόμος για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν και παράλληλα δημιουργεί και ανυπέρβλητα κοινωνικά προβλήματα από τη στέρηση ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Προκειμένου λοιπόν να αποτραπεί η αδικία που συντελείται ενάντια σε ανθρώπους που ήρθαν να εργαστούν και να ζήσουν στη πατρίδα κατόπιν παρότρυνσης των ελληνικών κυβερνήσεων στο παρελθόν, ζητούν να υπάρξουν οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αλλαγή των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.

Ο Μ. Χαρακόπουλος αφού άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων του συλλόγου δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να βρεθεί μια δικαιότερη λύση.

«Οι ομογενείς Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση και οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας, που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα ευαισθησία, καθώς πέρασαν τα πάνδεινα. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν οι επιβεβλημένες διορθώσεις και στο ασφαλιστικό», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κυβερνητικός βουλευτής.

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς των Ποντίων Παλιννοστούντων Λάρισας ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου και αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΠ Μιχάλης Καζαζίδης, η γραμματέας Μαρία Μινασιάν και τα μέλη Γιώργος Καραπετιάν και Ανδρανίκ Σαχναζαριάν, καθώς και η Ηλιάνα Σαχναζαριάν.