6 Φεβρουάριος 2020, 15:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2020, 15:59

Κωνσταντινούπολη: Ο πανικός μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου που κόπηκε στα τρία (βίντεο)

  • Κωνσταντινούπολη: Ο πανικός μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου που κόπηκε στα τρία (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)

Σε τρία κομμάτια κόπηκε η άτρακτος του Boeing 737-800 της τουρκικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus που το βράδυ της Τετάρτης παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους, βγήκε από τον βρεγμένο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου «Sabiha Gökçen», στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και έκανε βουτιά 30 μέτρων σε πρανές.

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός του αεροπορικού δυστυχήματος.

Στο Boeing που προερχόταν από τη Σμύρνη βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Το πιλοτήριο και πολλές από τις μπροστινές θέσεις αποκόπηκαν, ενώ το δεύτερο μεγάλο ρήγμα είναι στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Το κομμάτι που κόπηκε περιλαμβάνει τις δέκα τελευταίες σειρές των θέσεων και την ουρά.

Στο νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αποτυπώνονται οι στιγμές αμέσως μετά το δυστύχημα, με τους πανικόβλητους επιβάτες να βρίσκονται ακόμη στο εσωτερικό της κατεστραμμένης ατράκτου. Ακούγονται ουρλιαχτά, ορισμένοι φωνάζουν, κάποιοι τσακώνονται, ενώ αεροσυνοδοί λένε στους επιβάτες να βγουν από την πίσω πόρτα χωρίς να πάρουν τις αποσκευές τους.

Την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος ανέλαβε η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, η οποία διέταξε την προφυλάκιση των δύο πιλότων ώστε να υποβληθούν σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν καταναλώσει αλκοόλ.