6 Φεβρουάριος 2020, 12:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2020, 12:27

Φωτιές στην Εύβοια έσβηνε το καλοκαίρι ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

  • Φωτιές στην Εύβοια έσβηνε το καλοκαίρι ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής
    Ο Στέφανος Κολοκούρης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αγρόκτημα κοντά στο χωριό Μακρυμάλλη της Εύβοιας την Τέταρτη 14 Αυγούστου 2019 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Ο Στέφανος Κολοκούρης, μέχρι πρότινος υπαρχηγός Επιχειρήσεων και επί σειρά ετών διοικητής στην 1η ΕΜΑΚ, αναλαμβάνει από σήμερα νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Στέφανος Κολοκούρης συμμετείχε ενεργά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην κεντρική Εύβοια, οι οποίες αφάνισαν ένα μεγάλο μέρος παρθένου πευκοδάσους και απείλησαν ολόκληρα χωριά.

Ο έμπειρος αξιωματικός κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει λάβει μέρος σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις, γι’ αυτό και έχει τιμηθεί με εύφημες μνείες και μετάλλια. Ήταν στους σεισμούς του 1995 στο Αίγιο, του 1999 στην Αθήνα, του Μαρόκου το 2003 αλλά και της Λέσβου και της Κω το 2017. Επίσης, συμμετείχε στις επιχειρήσεις μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της HELLIOS στο Γραμματικό Αττικής το 2005, και στις επιχειρήσεις μετά τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο το 2017.

Το 2002 φοίτησε στη Σχολή Πολιτικής Προστασίας στη Βαλάμπρ της Γαλλίας και μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει Σχολεία για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, συμβάντων με όπλα μαζικής καταστροφής και σπηλαιοδιάσωσης. Το 2012 φοίτησε και στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.