6 Φεβρουάριος 2020, 19:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2020, 19:35

Αίγυπτος: Ένατη σε στρατιωτική ισχύ το 2020 – Ξεπέρασε Τουρκία, Ιράν και Ισραήλ

  • Αίγυπτος: Ένατη σε στρατιωτική ισχύ το 2020 – Ξεπέρασε Τουρκία, Ιράν και Ισραήλ
    (Φωτ.: EPA / Khaled Elfiqi)

Τρεις θέσεις προχώρησε στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ η Αίγυπτος, καταλαμβάνοντας πλέον την 9η θέση παγκοσμίως και ξεπερνώντας την Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 33η θέση για το 2020, σύμφωνα με την εξειδικευμένη στρατιωτική ιστοσελίδα Global Firepower, όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Η Αίγυπτος «σκαρφάλωσε» στην 9η θέση από τη 12η που ήταν μέχρι σήμερα. Στις πρώτες οκτώ θέσεις βρίσκονται πλέον οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την Αίγυπτο ακολουθούν η Βραζιλία στη 10η θέση και η Τουρκία στην 11η, με την Ιταλία και τη Γερμανία να ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου κατατάσσεται σε ισχύ 10η στον κόσμο, το Πολεμικό Ναυτικό της στην 7η θέση, ενώ στην 4η θέση κατατάσσεται η χώρα σχετικά με την ισχύ της στα τανκ. Αναφορικά με το στράτευμα, η Αίγυπτος, με τον πληθυσμό της να αγγίζει και επίσημα αυτές τις ημέρες τα 100 εκατομμύρια (εντός των συνόρων της, εκτός των 9 εκατομμυρίων που ζουν στο εξωτερικό), οι άνδρες της χώρας υπολογίζονται σε περίπου 43 εκατομμύρια, εκ των οποίων 920.000 αποτελούν το στρατιωτικό προσωπικό, ενώ 36 εκατομμύρια είναι «κατάλληλοι για υπηρεσία» σε περίπτωση στρατιωτικής ανάγκης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.