6 Φεβρουάριος 2020, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2020, 15:42

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο-ντοκουμέντο με το Boeing που έκανε βουτιά στο αεροδρόμιο

  • Κωνσταντινούπολη: Βίντεο-ντοκουμέντο με το Boeing που έκανε βουτιά στο αεροδρόμιο
    (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Σε τρία κομμάτια κόπηκε η άτρακτος του Boeing 737 της τουρκικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus που το βράδυ της Τετάρτης παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους, βγήκε από τον βρεγμένο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου «Sabiha Gökçen», στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και έκανε βουτιά 30-40 μέτρων σε πρανές.

Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει το αεροσκάφος να βγαίνει εκτός διαδρόμου και την άτρακτο να φλέγεται.

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός του αεροπορικού δυστυχήματος. Στο Boeing που προερχόταν από τη Σμύρνη βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Το πιλοτήριο και πολλές από τις μπροστινές θέσεις αποκόπηκαν, ενώ το δεύτερο μεγάλο ρήγμα είναι στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Το κομμάτι που κόπηκε περιλαμβάνει τις δέκα τελευταίες σειρές των θέσεων και την ουρά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν μεγαλύτερος εάν είχε γίνει έκρηξη στο αεροσκάφος, το οποίο προτού πέσει στο πρανές γλίστρησε για περίπου 60 μέτρα. Την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος ανέλαβε η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.