5 Φεβρουάριος 2020, 17:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2020, 17:25

Δωρεά υγειονομικού υλικού 1.000.000 δολαρίων στον «Ευαγγελισμό»

  • Δωρεά υγειονομικού υλικού 1.000.000 δολαρίων στον «Ευαγγελισμό»
    Εξωτερική άποψη του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Σε μια σημαντική και μεγάλης αξίας δωρεά υγειονομικού υλικού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προχωρά η «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC) και με τη χρηματοδότηση της ελληνο-αμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

Όπως αναφέρει η «Αποστολή» σε ανακοίνωσή της, το κοντέινερ βάρους 8 τόνων και αξίας 1.007.000 δολαρίων που παραδίδεται, περιέχει υγειονομικό υλικό, όπως σύριγγες, γάντια, γάζες, επιδέσμους και εκατοντάδες άλλα είδη υλικού, ευρείας και εξειδικευμένης νοσοκομειακής χρήσης, το οποίο θα καλύψει τις απαραίτητες ανάγκες του «Ευαγγελισμού» και θα συνεισφέρει στην εύρυθμη παροχή υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Από το 2012 έως σήμερα, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο IOCC έχουν δωρίσει 39 κοντέινερ 40 ποδών σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της Ελλάδας. Η συνεργασία της «Αποστολής» με τον IOCC ξεκίνησε το 2012, όταν η οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα, κινητοποίησε τους Έλληνες ομογενείς της Αμερικής να στηρίξουν την πατρίδα τους μέσω του IOCC.

Από τότε έως και σήμερα, η «Αποστολή» και ο IOCC έχουν προσφέρει βοήθεια αξίας άνω των 45.000.000 δολαρίων, ενισχύοντας από κοινού χιλιάδες οικογένειες με την υλοποίηση προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας και εκπαίδευσης και στηρίζοντας μικρές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με εξοπλισμό, mentoring και εκπαίδευση. Η συμβολή τους ήταν επίσης ιδιαίτερα σημαντική στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και στην ανακούφιση πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική τον Αύγουστο του 2018.

Εικόνα από τα κιβώτια με το υγειονομικό υλικό (φωτ.: mkoapostoli.com)