5 Φεβρουάριος 2020, 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2020, 08:53

Δολοφονία Ζέμπερη: Εκδικάζεται σε β' βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας

  • Δολοφονία Ζέμπερη: Εκδικάζεται σε β' βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας
    Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη οδηγείται στον ανακριτή (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθηνας, η υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2017.

Για το φόνο της 32χρονης εφοριακού κατηγορείται ο 60χρονος Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος πρωτοβάθμια είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Η υπόθεση εξετάζεται ξανά στο Εφετείο, όπου ο κατηγορούμενος θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της οικογένειας του θύματος, σε μια υπόθεση που κατά την πρώτη εκδίκασή της, ήταν επεισοδιακή.

Αρχικά, ο κατηγορούμενος είχε καταθέσει πως πήγε στο νεκροταφείο με σκοπό να την ληστέψει, ωστόσο εκείνη αντέδρασε και έτσι αυτός την μαχαίρωσε 14 φορές, οδηγώντας την στο θάνατο. Στη συνέχεια όμως, άλλαξε την κατάθεσή του και ανέφερε πως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της νεαρής γυναίκας είναι άλλοι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον είχαν πλησίασαν δύο άτομα και του είπαν ότι θέλουν να την σκοτώσει, λόγω της θέσης που είχε στην Εφορία. Ισχυρίστηκε δε πως του έταξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και του έδωσαν ναρκωτικά, καθώς ήταν χρήστης. Ο ανακριτής δεν έκρινε επαρκή την κατάθεσή του και γι’ αυτό δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δεύτερα πρόσωπα.