5 Φεβρουάριος 2020, 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2020, 09:23

«Οι Κομνηνοί» Εύβοιας τίμησαν τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο

  • «Οι Κομνηνοί» Εύβοιας τίμησαν τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο
    Η ιερή εικόνα του Αγίου Ευγενίου
  • «Οι Κομνηνοί» Εύβοιας τίμησαν τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο
  • «Οι Κομνηνοί» Εύβοιας τίμησαν τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο

Την περασμένη Κυριακή, ανήμερα της Υπαπαντής του Χριστού, ο μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β.Σποράδων Χρυσόστομος, επισκέφτηκε την Ενορία του Αγίου Ιωάννη Χαλκίδας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία. Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ευβοίας «Οι Κομνηνοί» προσέφεραν αρτοκλασία τιμώντας, εκ μεταθέσεως, τον προστάτη τους Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο.

Παρουσία τιμητικού αγήματος από ζιπκαλή και ζουπουνοφόρες, κατά τη διάρκεια της ιερής μυσταγωγίας, ο Σύλλογος τίμησε τον προστάτη του ενώ πλήθος πιστών είχε την ευκαιρία να ασπαστεί την ιερή εικόνα που πέρυσι παραδόθηκε στον ναό ως δωρεά των «Κομνηνών» Εύβοιας. Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, κατά το Θείο κήρυγμα για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, την Υπαπαντή του Κυρίου, μίλησε με συγκίνηση για το βίο του Αγίου Ευγενίου που μαρτύρησε για την πίστη του, τονίζοντας τη σημασία αυτής της θυσίας για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Παράλληλα, συνεχάρη τον Σύλλογο για την ευγενική του πρωτοβουλία.

Στο τέλος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν μεριμνήσει ώστε να δοθούν μικρές εικόνες του Αγίου στους παρευρισκόμενους. Τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου, πολιούχου και προστάτη της Τραπεζούντας, τίμησαν πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου καθώς και κάτοικοι της Χαλκίδας.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» / Facebook.