4 Φεβρουάριος 2020, 21:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2020, 21:49

ΕΔΕ για τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη

  • ΕΔΕ για τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη
    Ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε για τις συνθήκες θανάτου του Γιώργου Κοτανίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη (28/1), σκορπίζοντας θλίψη στους δικούς του ανθρώπους αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η ΕΔΕ διατάχθηκε από τον διοικητή της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας ύστερα από δημοσιεύματα και δηλώσεις φίλων του σπουδαίου ηθοποιού που έκαναν λόγο για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Στόχος της έρευνας είναι να διασαφηνιστούν οι συνθήκες νοσηλείας του ηθοποιού και να εξεταστεί αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα. Πάντα σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο ρεπορτάζ, ο 77χρονος ηθοποιός μπήκε στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο για μια επέμβαση αλλά προκλήθηκαν επιπλοκές.

«Πραγματικά με ανακουφίζει αυτό, γιατί αν όντως έχει υπάρξει ιατρικό σφάλμα, πρέπει να διερευνηθεί. Κανείς δεν πίστευε σε μια τόσο ραγδαία, αρνητική εξέλιξη μετά από μια εγχείρηση που θεωρείται απλή» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η ηθοποιός Υβόννη Μαλτέζου. «Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, αλλά νομίζω πως πρέπει να γίνει έρευνα για να μάθουμε την αλήθεια, είτε υπάρχει θέμα ιατρικού σφάλματος ή κάτι άλλο συνέβη που οδήγησε τον αξέχαστο Γιώργο στον θάνατο του» συμπλήρωσε.

Το αποτέλεσμα της έρευνας αναμένεται σε περίπου δεκαπέντε ημέρες.