4 Φεβρουάριος 2020, 15:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2020, 15:40

Ιερά Σύνοδος: Η Εκκλησία δεν αποδέχεται την εκούσια έκτρωση

  • Η Ιερά Σύνοδος λαμβάνει μέτρα για τον κορονοϊό
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στο ζήτημα του εκούσιου τερματισμού της κύησης επανέρχεται η Εκκλησία, με την Ιερά Σύνοδο να εκφράζει την άποψη ότι πρόκειται για φόνο και ως εκ τούτου η έκτρωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα μετά το τέλος της προγραμματισμένης διήμερης συνεδρίασης υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τονίζεται ότι πρόκειται για μια θέση που βασίζεται στην Αγία Γραφή και στις παραδόσεις της ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται», αναφέρεται.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να σταλεί συγχαρητήρια επιστολή στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως για την πρωτοβουλία της η αργία να αντικατασταθεί με εκκλησιασμό και άλλες εκδηλώσεις.